Toeschouwers

De Damloop by night is niet alleen leuk voor de hardlopers zelf, maar ook voor iedereen die de unieke Dam tot Dam sfeer wil meemaken.

Speciaal voor supporters is er het Dam tot Dam Fanplein. In dit gebied vlakbij de Zaanse Dam zijn er talloze activiteiten voor jong en oud. Kortom, de perfecte plek om deelnemers aan te moedigen. Wil je na de finish afspreken om samen te proosten op een mooie prestatie, bezoek dan het Dam tot Dam Park (in het Burgemeester in ’t Veldpark). Hier vindt onder andere een spetterend live muziek programma plaats.

Aanmoedigen van de lopers

Zowel bij de start, langs het parcours als bij de finish kun je de duizenden lopers de hele avond hartstochtelijk toejuichen. Aanmoedigingen die de lopers natuurlijk als geen ander verdienen.  Ten eerste is de start een ideale plek om de duizenden lopers bij hun vertrek aan te moedigen. De start van de Damloop by night is op de Vermiljoenweg Zaandam (zaterdag 19.30 – 20.50 uur);

Na de start kun je je verplaatsen naar een plekje langs het parcours. De bewoners in Zaandam maken er jaarlijks een ware happening van. Straten worden versierd met slingers, spandoeken, ballonnen, sfeervolle verlichting en vele bewoners maken spontaan muziek. De Damloop by night brengt buren met elkaar in contact en zorgt ervoor dat zij er samen een groot feest van maken. 

Doorkomsttijden van de lopers en beschrijvingen van het parcours vind je hier.

Bereikbaarheid

De Dam tot Damloop is het best bereikbaar via het openbaar vervoer. Kijk hier voor meer informatie over bereikbaarheid en lees onder andere dat de pendelbussen ook voor toeschouwers gratis zijn te gebruiken! Voor bewonersinformatie klik hier.

Dam tot Dam Plein

Het Dam tot Dam Fanplein is de ideale locatie om deelnemers vlak voor de finish aan te moedigen. Het sportieve weekend wordt afgetrapt door de wandelaars van de Dam tot Dam Wandeltocht. In de avond passeren de lopers van de Damloop by night de Burcht en op zondag is het de beurt aan de deelnemers van de Dam tot Damloop. Tussendoor staan er diverse live optredens van Zaanse artiesten op het programma, zoals Shameless, Ground State en Shoreline. De foodtrucks zorgen voor lekker eten, ter plekke vers bereid.

Op het Dam tot Dam Fanplein is op zondagochtend ook de start van de Mini Dam tot Damloop met na afloop een spetterend kinderfeest met springkussens, de Athletics Arena en clown Japie. Er staat bovendien een groot videoscherm, waarop de hele dag de live tv-uitzending van RTV NH te volgen is.

Het Dam tot Dam Fanplein is het gehele weekend geopend en voor iedereen gratis toegankelijk.

Dam tot Dam Park

Het Dam tot Dam Park (Burgemeester in ’t Veldpark) is tijdens het weekend de ‘place to be’! Het park is dit jaar het gehele weekend geopend. Op zaterdag 19 september finishen alle wandelaars van de Dam tot Dam Wandeltocht in het park. De Damloop by night op zaterdagavond finisht net voor het park, waardoor iedereen na afloop zich kan aansluiten bij de afterparty in het park. Er is livemuziek van de band popgunnn, die alleen de beste dance, rock en hiphop tracks speelt.

Op zondag is het park al vroeg open voor het ontvangst van de eerste businessteams. De gehele dag bezoeken deelnemers en supporters het Dam tot Dam Park, om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over de geleverde sportieve prestatie en te genieten van de festivalsfeer. Op het podium gaat het dak eraf met de band jeWelste, één van de meest geboekte coverbands van Nederland. Op zondag worden in het park ook de winnaars van de verschillende wedstrijden en categorieën gehuldigd.

Feest in de Molenwijk

De Molenwijk in Amsterdam-Noord staat in het weekend van 19 en 20 september geheel in het teken van de Dam tot Dam evenementen. Duizenden deelnemers trekken wandelend en hardlopend door de wijk. De gezamenlijke bewonersgroepen van Oostzanerwerf organiseren, in nauwe samenwerking met Stadsdeel Amsterdam-Noord, Combiwel Amsterdam en Le Champion, een feestelijk ontvangst bij de doorkomst door de wijk.

Finishlocatie

De climax wordt voor zowel lopers als toeschouwers bereikt tijdens de finish! Wat is er leuker de lopers na het volbrengen van hun prestatie glorieus binnen te halen en op te vangen, om vervolgens gezellig na te genieten in het Dam tot Dam Park. De finish van de Damloop by night is op de Peperstraat Zaandam (zaterdag 19.48 – 22.30 uur).

Damloop by night - Toeschouwers