Training

Runkeeper

Wil jij goed voorbereid aan de 5 of 10 Engelse Mijl van de Dam tot Damloop beginnen, maak dan gebruik van Runkeeper: de premium hardloop-app van ASICS! Bereik je doel met gepersonaliseerde trainingsprogramma’s, virtuele coaching, workouts op maat en veel meer. Probeer Runkeeper Go nu 90 dagen gratis door je aan te melden voor OneASICS. Dan profiteer je bovendien van exclusieve voordelen van ASICS. Met Runkeeper ben je 100% startklaar voor de 5EM van de Damloop by Night en/of de 10EM van de Dam tot Damloop.

Dam tot Dam arrangement AV-ATOS

Wil je dit jaar meedoen aan de Dam tot Damloop? Goed getraind bij de start en fit finishen? Kom dan trainen bij atletiekvereniging Atos uit Amsterdam-Noord. Voor de 15e keer organiseren wij onze Dam tot Damcursus. Een jaarlijks succes met enthousiaste deelnemers.

atos150x55

In het cursuspakket is naar keuze een startnummer voor de Dam tot Damloop inbegrepen. Tevens gratis deelname aan de 10 km van ‘De 30 van Amsterdam-Noord’.

De trainingen zijn elke dinsdag, 18.00 uur, start 11 april. Of woensdag, 19.30, start 12 april. De cursus bestaat uit een wekelijkse training op onze schitterende atletiekaccommodatie: loopscholing, conditieopbouw en intervaltrainingen. De trainingen staan onder leiding van ervaren trainers. Verder krijg je een trainingsschema en advies, waarbij de duur en intensiteit wordt aangepast aan jouw mogelijkheden.

De cursus kost  € 140,- inclusief startnummer; € 115,- zonder startnummer. Optioneel Damloop shirt met korting:  € 15,-. Voor meer informatie en inschrijven: www.av-atos.nl of mail naar dtdloopcursus@av-atos.nl.

Cursus Dam tot Damloop Phanos

Wil je goed voorbereid aan de start staan van de Dam tot Damloop (10 Engelse mijl) op zondag 23 september? Doe dan mee aan onze cursus, en train gedurende een half jaar onder leiding van gediplomeerde en ervaren hardlooptrainers. Om met succes deze cursus te kunnen volgen, moet je bij aanvang van de cursus 45 minuten kunnen hardlopen.

Voor de cursus geldt:

  • Je kunt kiezen voor trainingen op zaterdagochtend in het Amsterdamse Bos (9:30 uur) of op donderdagavond (18:30 uur) in het Olympisch Stadion.
  • Start op donderdag 17 mei, resp. zaterdag 19 mei. Laatste trainingen op donderdag 27 september, resp. zaterdag 29 september. Dan kun je bij de laatste training met je trainingsgenoten nog even de ervaringen uitwisselen en nagenieten van de geleverde prestatie.
  • De kosten bedragen 149 euro (voor 20 gezamenlijke trainingen).
  • Voor de trainingen in het Olympisch Stadion geldt: als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de inloopbaan achter het stadion, of naar het Amsterdamse Bos of Vondelpark.
  • De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop, en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid. Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid.
  • De trainingen duren ca. anderhalf uur.
  • Gemiste trainingen kun je inhalen op doordeweekse avonden of op zaterdagochtend bij een van de reguliere loopgroepen van Phanos (zie het overzicht van onze loopgroepen).
  • Inschrijven kan uitsluitend via het online-inschrijfformulier met eenmalige automatische incasso.

Voor meer informatie: neem contact op met de verenigingsmanager van Phanos (Ron Jansen, 06-15560353).

Dam tot Dam arrangement A.V. Zaanland

Haal je sportschoenen uit de kast en strik je veters, want de lente komt er weer aan en dus is het tijd om naar buiten te gaan. De Dam tot Damloop; van 0 tot 8 km of van 0 tot 16.1 km in zes maanden!

Of je nu beginnende loper bent, of al meerdere de Dam tot Damloop op je naam hebt staan, iedereen is van harte welkom. Op zaterdag 18 maart gaan wij weer van start met het bekende Dam tot Dam arrangement als voorbereiding op de Dam tot Damloop van of zaterdag 22 of zondag 23 september.

Zoals elk jaar kan dus ieder op zijn eigen niveau groeien naar dit boeiende evenement. Wil je dit jaar eens voor een PR gaan of gewoon deze loop een keer zonder problemen uitlopen, je bent van harte welkom.

Gedurende de introductieochtend, op zaterdag 18 maart aanvang 9.00 uur, zetten wij uiteen hoe wij de deelnemers gaan klaarstomen voor de Dam tot Damloop. Er kan getraind worden voor de 8 km van zaterdag of voor de 16,1 km van zondag. Gedurende 6 maanden wordt er gewerkt aan je conditie, je uithoudingsvermogen en niet te vergeten ook krachttraining en loopscholing maken onderdeel uit van het programma en uiteraard plezier.  

Naast de prachtige recent gerenoveerde accommodatie van A.V. Zaanland gebruiken we ook dit jaar weer, vanaf mei, de hele regio als trainingsgebied. Zo zie je ook nog iets van onze mooie Zaanstreek en van Noord-Holland. We hebben onder meer programma’s in de buurt, zoals het Jagersveld en het Veldpark, maar ook in Heemskerk, Castricum en Wijk aan Zee zullen de Zaanlandse Dam tot Dammers te vinden zijn. Met altijd een gevarieerd en verantwoord trainingsprogramma om het ‘lopen’ onder de knie te krijgen.

De trainers staan klaar om de deelnemers met open armen te ontvangen. Kom dus naar de baan van Zaanland (bij de Vincent van Goghweg) en trek je sportkleding aan, want na het theoretische gedeelte volgt er een proeftraining op de baan. Na afloop is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie is te vinden op de site van A.V. Zaanland. Inschrijven voor het arrangement kan vanaf 19 maart via www.inschrijven.nl.

Dam tot Damloop arrangement AV’23

Woon jij in Amsterdam-oost, IJburg, Diemen of Duivendrecht en wil je een goede voorbereiding op de Dam tot Damloop, meld je dan aan voor de D2D-runningclinics van atletiekvereniging AV’23. 

Deze trainingen zijn elke maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur en beginnen op 25 juni 2018 op onze atletiekbaan aan de Radioweg in de Watergraafsmeer. We gaan de hele zomer door tot en met maandag 17 september. Aanmelding voor onze clinics verzekert je ook van een startnummer voor de 10EM op zondag 23 september (of de 5 EM op zaterdagavond 22 september) en een bevoorrechte startpositie.

Let op: de voorraad startnummers, waar we over kunnen beschikken, is beperkt tot dertig. Dus wees er snel bij! Wie het eerst komt, het eerst maalt. Ook als je al een startnummer hebt, kun je meedoen met onze clinics. Je krijgt dan € 26,50 korting op de deelnameprijs van €120,-.

Aanmelden kan per email: verenigingsmanager@av23.nl

De trainingen beginnen op 25 juni in ons clubhuis met een korte kennismaking. Daarna gaan we naar buiten op onze “zachte” kunststofbaan met een warming-up en loopscholing. Het echte “werk” gebeurt meestal buiten de baan. Vaak gaan we naar het Flevopark of via de Nesciobrug naar het Diemerpark. Na afloop is er nog gelegenheid voor een kopje thee of koffie in ons clubhuis.

De trainingen worden gegeven door ervaren en AU-gediplomeerde hardlooptrainers. Al jaren verzorgen deze trainers ook onze runningclinics ter voorbereiding op de Nescioloop (15 km) en de Middenmeerloop (10km).

Voor alle duidelijkheid: onze D2D-runningclinics zijn niet bedoeld voor beginnende of herstartende lopers. Als je de hele Dam tot Damloop wilt doen, zou je bij het begin van de clinics toch wel een uur achter elkaar moeten kunnen hardlopen. Het trainingseffect van onze clinics is dan optimaal.

Cursussen Running Holland

Hardloopschool Running Holland organiseert vanaf half juni vele cursussen ‘Dam tot Damloop’ en ‘Damloop by night’ op 7 locaties in Amsterdam en op 4 verschillende niveau’s.

Klik hier voor de cursussen in voorbereiding op de 16,1 km.

Klik hier voor cursussen in voorbereiding op de 8 km.

TRAIN MEE met AVA

Voor velen is het een uitdaging om deze bijzondere loop van Amsterdam naar Zaandam een keer te volbrengen. Dit kan echter niet zomaar en vraagt een serieuze voorbereiding. Train daarom mee met atletiekvereniging Aalsmeer! Deze voorbereiding richt zich op de iets gevorderde hardloper, niet voor de echte beginners. Wij gaan ervan uit dat deelnemers aan deze trainingen reeds zonder problemen drie kwartier kunnen hardlopen.

De eerste training en kennismaking vindt plaats op zondag 24 juni om 9.00 uur op de atletiekbaan aan de Sportlaan 43a te Aalsmeer. Daarna worden wekelijks op dezelfde tijd  duurlopen gestart vanaf de parkeerplaats bij de camping van het Amsterdamse bos. Er wordt in meerdere tempo groepen gelopen. De duurlopen worden uitgebreid totdat alle deelnemers in staat zijn om de Dam tot Damloop met succes te volbrengen. Enthousiast?

Kijk op www.avaalsmeer.nl voor meer informatie en het inschrijfformulier.