Bereikbaarheid

Goed voorbereid op pad

In het weekend wordt er regelmatig gewerkt aan het spoor dat van invloed kan zijn op je treinreis. Vanaf 10 dagen voor vertrek is de NS Reisplanner bijgewerkt en zie je precies wat dit mogelijk voor jouw reis betekent. Kijk kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie. Onderweg kijk je op de planner op m.ns.nl of download de gratis Reisplanner Xtra app

Let op! Niet alle stations in Nederland zijn laat in de avond nog bereikbaar per trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om nog thuis te komen

Trein

Vanwege het enorme aantal deelnemers raden wij je aan om met het openbaar vervoer naar Amsterdam of Zaandam te reizen. NS zet langere treinen in en stopt extra op station Zaandam. De start van zowel de 5 als de 10 Engelse Mijl ligt op loopafstand van het station. De looproute tussen NS-station en de start wordt aangegeven. 

Je kunt gebruikmaken van het speciale Damloop Retour, waarmee je vanaf elk station in Nederland met 20% korting naar Amsterdam of Zaandam reist. Plan je reis van tevoren via de Reisplanner op www.ns.nl of in de Reisplanner Xtra app.

Auto P+R

Kom je toch met de auto, dan kun je het beste gebruikmaken van de P+R-locatie op Industrieterrein Hoogtij (Kleine Steng, 1551 ND Westzaan), waarvandaan je op de gratis pendelbus kunt overstappen naar het Dam tot Dam Park (start 5 Engelse Mijl) of naar de start van de 10 Engelse Mijl in Amsterdam. Je kunt ook gebruik maken van een P+R bij jou in de buurt, waarvandaan je op de trein kunt overstappen naar NS-station Zaandam of Amsterdam.

P+R Industrieterrein Hoogtij (Kleine Steng, 1551 ND Westzaan)
Parkeer op deze locatie en vermijdt de verkeersdrukte in Zaandam. Vanaf deze locatie rijden pendelbussen naar het Dam tot Dam Park vlakbij de start van de Damloop by night.

  • Vanaf de A7 ga je voor Zaandam de A8 op richting Amsterdam. Neem op de A8 afrit 1 (Oostzaan/Zaandam-Zuid). Volg vanaf hier de borden Zaandam-Zuid en vervolgens de borden Hoogtij;
  • Vanaf de N203 en N246 volg je de N246 richting Westzaan en vervolgens de borden Westzaan-Zuid. Je komt dan rechtstreeks uit bij Hoogtij;
  • Vanaf de A9 neem je bij de Wijkertunnel afrit 8 (Beverwijk/Bazaar/Zaanstad). Vervolgens de N246 volgen. Als je bij Buitenhuizen richting Zaandam/Westzaan-Zuid aanhoudt, kom je rechtstreeks uit bij Hoogtij.

Parkeren centrum Amsterdam

Mocht je de auto dicht bij de start in Amsterdam willen parkeren, kies dan voor Parking Centrum Oosterdok. € 20,- voor minimaal 5 tot 24 uur parkeren. Meer informatie op www.parkingcentrumoosterdok.nl.

Parkeren centrum Zaandam

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van parkeergarages en parkeerterreinen in Zaandam. Het parkeerterrein De Burcht is tijdens de Damloop by night en de Dam tot Damloop niet beschikbaar.

Pendelbussen

Deelnemers én supporters kunnen gratis gebruikmaken van de pendelbussen. Er zijn de volgende mogelijkheden:

Vanaf P+R Hoogtij in Zaandam (Kleine Steng, 1551 ND Westzaan)

  •  Zaterdag van 18.00 tot 20.30 uur naar het Dam tot Dam Park in Zaandam (ca. 20 minuten)

Vanaf Dam tot Dam Park in Zaandam (Schepenlaan, 1503 HN Zaandam)

  • Zaterdag van 20.00 tot 00.15 uur naar NS-station Zaandam (ca. 15 minuten) + P+R Hoogtij Zaandam (ca. 20 minuten).

Hoewel er veel bussen worden ingezet, kan het soms even duren voor er lege bussen arriveren. Wij vragen je bij het instappen rustig te wachten en niet voor te dringen.

Touringcars

Organiseer je zelf een busreis naar de Damloop by night? Stuur dan een e-mail naar info@lechampion.nl. Je ontvangt dan drie dagen voor het evenement per e-mail alle informatie, die je nodig hebt om bij het evenement te komen en eventueel te parkeren.

Fiets

Kom je op de fiets naar de start van de Dam tot Damloop, dan kun je deze stallen bij Amsterdam CS. Zie www.amsterdamcentraal.nu voor meer informatie.
Kom je op de fiets naar de finish in Zaandam of het Dam tot Dam Park, dan kun je deze stallen in de fietsenstalling bij het Dam tot Dam Park. De capaciteit hier is echter beperkt. Je kunt je fiets ook stallen in één van de bijna 4.100 fietsparkeerplekken in het centrum van Zaandam. Een overzicht van deze fietsenstallingen vind je op www.zaanstad.nl

Wandel terug

In plaats van de pendelbus kun je ook wandelend vanaf de finish via de Gedempte Gracht terug naar NS-station Zaandam.

Ophalen deelnemers in Zaandam

De beste locatie om deelnemers op te halen is Westerwatering aan de westkant van NS-station Zaandam. Dit is door de deelnemers lopend goed te bereiken of met de pendelbus vanaf het Dam tot Dam Park. Het ophalen van deelnemers in het centrum in Zaandam wordt sterk afgeraden.