Recreatie Businessloop

De Damloop by night 5 Engelse Mijl is een recreatieve loop met start en finish op de Gerhardstraat, nabij het Dam tot Dam Park. De afstand is in het bijzonder geschikt voor beginnende lopers. Maximaal 15.000 lopers leggen, gekleed in speciale ASICS runningshirts, in het donker een afstand van 5 Engelse Mijl (8 km) af door de gezelligste straten van Zaandam. Het parcours doet onder andere de Burcht, Zuiddijk en het waterrijke gebied rondom de Voorzaan aan.

Deelnamecriteria

Voor deelname aan de Recreatie Businessloop gelden de volgende regels:

  • Een team bestaat uit minimaal vijf en maximaal tien personen;
  • Voor de deelnemers in deze categorie is het niet noodzakelijk dat men bij het vertegenwoordigende bedrijf werkzaam is;
  • Voor het businessklassement gelden de netto-tijden van de eerste vijf aankomenden per team;
  • Naast een onbeperkt aantal teams voor de Damloop by night 5 Engelse Mijl Businessloop kan een bedrijf ook een onbeperkt aantal teams voor de 10 Engelse Mijl Recreatie Businessloop inschrijven.

Startgroepen

De deelnemers aan de Damloop by night 5 Engelse Mijl Businessloop starten in het voorste vak voor alle overige deelnemers aan de Damloop by night. Deelnemers aan de Businessloop, die in de speciale Businessloop startvakken van start gaan, kunnen kiezen of zij in het ASICS Damloop by night Runningshirt van start gaan of in eigen bedrijfskleding.

Prijzen

Bij de Damloop by night 5 Engelse Mijl Businessloop zijn er prijzen voor de drie snelste teams, die per post worden toegestuurd.

Damloop by night - Start